Суд відмовив судді Леонову в закритті його справи

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання обвинуваченого про закриття його справи про одержання хабара.
суддя Андрій Леонов

Суд відмовив судді Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрію Леонову у закритті його справи за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 20 листопада ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 29 травня Леонову було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України («прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). Його викрили на вимаганні неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у сумі 30 тисяч доларів та на одержанні частини цієї неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч доларів.

За даними слідства, суддя вимагав неправомірну вигоду за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у рейдерстві та підробці документів.

Під час підготовчого засідання Леонов подав до суду клопотання про закриття його справи. Проте судді відмовили у задоволенні.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Леонова від здійснення правосуддя до винесення у його справі вироку або закриття провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: