Верховний суд скасував виправдання судді Брагіної

Читать на русском
Касаційна інстанція вирішила повернути назад в Апеляційну палату справу судді Київського окружного адмінсуду.
фото: telekritika.ua

Верховний суд скасував вирок, яким виправдали суддю Київського окружного адміністративного суду Олександру Брагіну від звинувачень у відмові подати електронну декларацію.

Таке рішення 4 грудня ухвалила Об'єднана палата Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав суддю Брагіну винуватою і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисяч грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік.

Сторона захисту подали апеляційну скаргу на це рішення. Апеляційна палата скаргу задовольнила і вирішила виправдати суддю Брагіну. Прокурор САП подав касацію на це рішення.

«Касаційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні задовольнити частково. Ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 14 березня 2023 року щодо (Брагіної – ред.) скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: