Апеляція ВАКС залишила в силі вирок екссудді з Дніпра

Читать на русском
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не стала міняти вирок колишньому судді Бабушкінського районного суду Дніпра Андрію Леонову у справі про отримання неправомірної вигоди.
Фото: informator.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не змінила вирок колишньому судді Бабушкінського районного суду Дніпра Андрію Леонову у справі про отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Рішення було ухвалено 2 листопада. Апеляція погодилася з доводами прокурора та підтвердила законність засудження зазначеної особи.

Таким чином, Леонов, як і раніше, засуджений до 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки та з конфіскацією всього майна, що належить їй у праві власності.

Нагадаємо, за версією звинувачення, у 2018 році Леонов, який тоді був суддею Бабушкінського райсуду Дніпра, вимагав неправомірну вигоду у розмірі 15 тисяч доларів США за визнання потерпілим фермерського господарства та за ухвалення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за звинуваченням особи у рейдерстві.

27 березня Вищий антикорупційний суд визнав його винним. Водночас Леонов не був присутнім під час винесення вироку, хоча йому і змінили йому запобіжний захід на утримання під вартою.

У червні апеляція ВАКС оголосила у розшук обвинуваченого екссуддю з Дніпра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: