ВАКС засудив до 11 років колонії екссуддю з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи колишнього дніпровського судді з постановлення обвинувального вироку.
Андрій Леонов

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим в одержанні 15 тисяч доларів неправомірної вигоди колишнього суддю Бабушкінського районного суду Дніпра Андрія Леонова. Йому призначили 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«27 березня 2023 року ВАКС оголосив вирок, яким визнав колишнього суддю Бабушкінського райсуду Дніпра винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (в редакції Закону N° 889-VIII від 10 грудня 2015 року), а саме проханні надати йому 30 000 доларів та фактичному одержанні 15 000 дол. неправомірної вигоди за винесення судового рішення у кримінальному провадженні, що перебувало у нього на розгляді. Суд призначив указаній особі покарання у виді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки та з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте, за даними «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Андрія Леонова. Його також узяли під варту прямо в залі суду.

Вирок не набув законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, у 2018 році Вища рада правосуддя відсторонила на той момент суддю Андрія Леонова від здійснення правосуддя до завершення судового процесу. У 2019 році його справу скерували до Вищого антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: