САП скерувала до суду справу судді з Одеси і адвоката

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове розслідування і скерували до суду обвинувальний акт.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Приморського районного суду Одеси Іллі Лонського та адвоката Євгена Берестового про заволодіння частиною неправомірної вигоди шляхом обману та підбуренні до її надання іншому судді.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі не зазначають прізвища фігурантів, проте, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Берестового та Лонського.

«29 листопада 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно судді Приморського районного суду Одеси та адвоката. Указані особи обвинувачуються у замаху на надання неправомірної вигоди судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України», – інформує САП.

Нагадаємо, 19 червня САП та НАБУ на одержанні 2000 доларів неправомірної вигоди викрили адвоката з Одеси. За версією слідства, адвокат вимагав указані кошти у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського райсуду Одеси позитивного рішення у справі.

У ході подальшого розслідування встановлено, що для реалізації свого злочинного плану адвокат залучив суддю Приморського райсуду Одеси Іллю Лонського. Відповідно до узгоджених дій адвокат мав підбурити військовослужбовця до надання неправомірної вигоди за ухвалення позитивного рішення в адміністративній справі іншій судді цього ж суду, одержати неправомірну вигоду та передати її частину вказаному судді-спільнику. Крім того, адвокат повідомив суддю про можливість заволодіння частиною одержаних від особи коштів, наданих для передачі судді. Самого суддю також заарештували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: