До Польщі залізницею прибула перша партія українських вантажівок

Читать на русском
Укрзалізниця організувала між Україною та Польщею контрейлерний поїзд для перевезення вантажівок.
Цензор.нет

У неділю, 10 грудня, до Польщі, в обхід блокади, залізницею прибула перша партія вантажівок. Планується, що далі вони прямуватимуть до пункту призначення автошляхом.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці» у Телеграмі.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Як зазначається, наступні відправлення планується зробити регулярними та задіяти в перевезеннях більше модернізованих платформ.

«Партія вантажівок залізницею прибула до Польщі. Українська та польська сторони узгодили всі питання щодо перевезень та оформлення митних і прикордонних процедур. Далі вантажівки до пункту призначення попрямують автошляхом», - пише пресслужба.

Як відомо, «Укрзалізниця» організувала між Україною та Польщею контрейлерний поїзд для перевезення вантажівок. Він курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща).

«Щоб замовити перевезення вантажівки контрейлерним поїздом з України, потрібно звернутися до філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця», у зворотному напрямку – до UZ Cargo Poland», – додали у компанії.

Нагадаємо, у Польщі заперечили затримку військової допомоги для України внаслідок блокади кордону.

Нещодавно лідер польської партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск заявив, що після свого ймовірного призначення на пост прем'єр-міністра займеться вирішенням суперечок, які виникли між Варшавою та Києвом.

Також стало відомо, що угорські перевізники наступного тижня протестуватимуть на українському кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: