Польща посилить на кордоні перевірку українських вантажівок

Читать на русском
Польща планує посилити перевірку українських перевізників на під’їзних шляхах до кордону. До них, окрім інспекцій транспорту, долучаться представники поліції, митної та прикордонної служб.
Укрінформ

Польща посилить контроль українських перевізників, який досі здійснюється на польсько-українському кордоні.

Про це йдеться у заяві Міністерства інфраструктури Польщі.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

«Ми в постійному діалозі з транспортною галуззю. Під час останньої зустрічі ми домовилися, що державні служби посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні. Це була одна з вимог галузі», – заявив міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаджадхур.

Він відзначив, що уряд також вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на усунення недобросовісної конкуренції на транспортному ринку.

Також за словами міністра, майбутній саміт Транспортної ради Євросоюзу, запланований на 4 грудня є моментом, коли ЄС має порушити питання про наслідки скасування вимоги щодо наявності дозволів на в’їзд до ЄС для українських водіїв.

Нагадаємо, раніше в уряді Польщі озвучили вимоги до України та Євросоюзу у зв'язку із страйком перевізників. Польща, зокрема, хоче запропонувати Євросоюзу скасувати транспортний безвіз із Україною.

Тим часом українська влада розпочала підготовку до евакуації водіїв із заблокованих пунктів пропуску на території Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: