Польща звернеться до ЄС із проханням скасувати транспортний безвіз для України

Читать на русском
Польща ініціюватиме на рівні ЄС відновлення дозволів на вантажоперевезення для України замість транспортного безвізу у сподіванні, що це вирішить кризу.
Фото: Reuters

Польща хоче запропонувати відновлення дозволів для вантажоперевезень з України на рівні Європейського Союзу.

Про це сказав премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в Сеймі у середу, 29 листопада, повідомляє портал Money.pl.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Моравецький впевнений, що «система дозволів діяла добре», тож він підтримує її відновлення.

Прем'єр заявив, що розуміє аргументи протестувальників. Також він зазначив, що польська делегація в Києві «домовилась про певні зміни», що мають дозволити повернення порожніх вантажівок через кордон і полегшити ситуацію на кордоні між Україною та Польщею.

«Міністр інфраструктури має отримати відповідні вказівки під час засідання Ради міністрів ЄС з питань транспорту, щоб повернутися до попередньої дозвільної системи. Ми запропонуємо відновлення цієї дозвільної системи», – сказав Моравецький.

Нагадаємо, лідер опозиційної Громадянської коаліції Дональд Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності щодо блокади на кордоні з Україною, закликавши зупинити протест перевізників.

Міністр інфраструктури Алвін Гаджадхур після зустрічі з представниками польських перевізників заявив, що польський уряд має намір запровадити додаткові перевірки для українських перевізників на дорогах, що ведуть до прикордонних переходів.

29 листопада стало відомо, що з польського кордону, де триває страйк перевізників, готові евакуюватись 25 українських водіїв. Проте чи всі вони можуть це зробити.

Також відомо, що блокада кордону з Польщею викликала проблеми із постачанням пального в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: