Міноборони ліквідує один зі своїх департаментів через проблеми з сухпайками

Читать на русском
Міністерство оборони ліквідує Департамент ресурсного забезпечення, до сфери відповідальності якого входили всі рішення щодо закупівель відомства.
Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони ліквідує Департамент ресурсного забезпечення, до сфери відповідальності якого входили всі рішення щодо закупівель відомства.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у Telegram.

В Міноборони назвали пріоритети витрат з бюджету на 2024 рікВ оборонному бюджеті на 2024 рік пріоритетом є ракети та боєприпаси, на які виділено 175 мільярдів гривень.

Там розповіли, що у 2022 році Департамент закупив сухпайки для військових без контролю якості.

Як виявилося, у частині наборів пошкоджено упаковку з джемом – незважаючи на те, що строк придатності продуктів ще не минув. Через це вся партія була заборонена до видачі.

У Міноборони додали, що для того, щоб уникнути корупційних ризиків, Департамент буде розформований, а його функції будуть розподілені між трьома різними підрозділами.

«Керівник, який здійснював підписання договорів постачання сухпайків, наразі фігурує у кримінальному провадженні, у тому числі за іншими звинуваченнями», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно служба внутрішнього аудиту Міноборони знайшла порушення у діях чиновників під час проведення тендеру на закупівлю папок для ЗСУ.

Також повідомлялося, що відомство має намір розділити свій бюджет на 2024 рік на три великі пакети. Усі вони стосуватимуться забезпечення військових потреб України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: