Міноборони виявило порушень на 40 млн гривень в одній із військових частин Чернігівщини

Читать на русском
Аудит Міноборони знайшов в одній із військових частин Чернігівської області порушень на 38,8 млн гривень. Наймасштабніше порушення стосується завищення вартості закупівлі генераторів.
nrcu.gov.ua

Аудит Міністерства оборони виявив порушень в одній із військових частин Чернігівської області на суму 38,8 млн гривень.

Як повідомляє пресслужба міністерства, розпочато кримінальне провадження.

Наймасштабніше з чотирьох порушень – безпідставне завищення вартості придбаних у 2022 році генераторів, що спричинило 37,1 млн гривень збитків.

«Аудит встановив, що посадові особи військової частини укладали додаткові угоди з постачальниками, чим істотно змінювали умови договору. Через це вони закупили на 163 генератори менше від встановленої потреби. При чому в період з жовтня 2022-го по квітень 2023-го року, коли генератори були критично потрібні військовим, більшість з них до військових частин не постачалися, а накопичувалися на складах. Частка виданих генераторів для користування не перевищила 15% від закуплених», – розповіли в Міноборони.

Також встановлено інші порушення на загальну суму 1,7 млн гривень.

При цьому у частині перешкоджали діям аудиторів, зазначили у міністерстві. До правоохоронних органів передано матеріали щодо порушень посадових осіб, зокрема, командира військової частини.

Нагадаємо, служба внутрішнього аудиту Міноборони знайшла порушення у діях чиновників під час проведення тендеру на закупівлю папок для ЗСУ.

Раніше Міністерство оборони відсудило майже 400 млн гривень у іноземного постачальника через неякісні бронежилети та шоломи для ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: