Тендер на папки для ЗСУ: Міноборони виявило порушення під час аудиту

Читать на русском
В Міністерстві оборони України виявили порушення під час внутрішнього аудиту щодо тендеру з ціною у 351 гривню за одну обкладинку папки особової справи. Наразі всебічна перевірка триває.
Міноборони України

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони знайшла порушення у діях посадовців щодо тендеру з ціною у 351 гривню за одну обкладинку папки особової справи для ЗСУ.

Про це повідомляє Міністерство оборони України у Facebook.

Відзначимо, перевірка встановила, що за чотири місяці до тендеру Кадровий центр ЗСУ запропонував внести зміни до технічної специфікації обкладинок, завдяки яким у заявці Командування Сил логістики встановили ціну 351 гривню за штуку. Після оголошення старту торгів від виробників за першим лотом надійшла лише одна цінова пропозиція, яка дорівнювала очікуваній вартості.

Після цього Міноборони з’ясувало, що на ринку є дешевші пропозиції – приміром, схожі зразки папок за ціною від 140 до 325 гривень.

«Аудитори закупили у ФОП зразок такого товару за ціною 120 гривень – це акційна ціна від основної 140 гривень (при цьому невідомо, чи може цей продавець задовольнити потребу щодо кількості тендеру, який включає 4 лоти загальною кількістю 58 тисяч одиниць)», – йдеться у дописі.

Перевірка також встановила, що зміни, запропоновані Кадровим центром ЗСУ щодо технічних параметрів обкладинок, надані без обґрунтування. В результаті чого відповідальні посадовці не підписали договір щодо цього тендеру.

«Основні зусилля внутрішнього аудиту Міноборони спрямовані на запобігання та попередження порушень та неефективних витрат державних ресурсів», – заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Наразі перевірка триває.

Нагадаємо, Міністерство оборони виграло майже 400 мільйонів гривень в іноземного постачальника через неякісні бронежилети та шоломи для Збройних сил України.

Також відомо, що Міністерство оборони подало позов до підприємства, яке постачало неякісні сухпайки армії, щодо відшкодування понад 456 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: