Закупівлі продуктів для армії на 2024 рік намагалися зірвати – Міноборони

Читать на русском
Міністерство оборони виявило спроби зриву закупівель продуктів харчування для ЗСУ з боку компаній на платформі Prozorro.
ілюстративне фотоФото песслужба 1-й танкової бригади

Міністерство оборони України заявило, що закупівлю продуктів для ЗСУ намагаються зірвати. Відомство вже звернулося до правоохоронних органів із заявою про кримінальне правопорушення.

Як повідомляє пресслужба Міноборони, 1 та 2 листопада на платформі електронних закупівель Prozorro міністерство оголосило про проведення спрощеної закупівлі продуктів харчування для української армії. В одній із областей було виставлено лот на закупівлю їжі.

Резніков про скандал з куртками: Пропозицій нижче 80 доларів ніколи не існувалоМіністр оборони України Олексій Резніков спростував інформацію про те, що відомство нібито закупило для ЗСУ літні куртки замість зимових за завищеною ціною.

При цьому одна компанія-учасник, яка змагалася за цей лот, з 2016 року взагалі не здійснювала жодної фінансово-господарської діяльності, її банківські рахунки були закриті, а документів на підтвердження кваліфікаційних критеріїв немає.

«Крім цього, серед учасників лотів, в компанії були найвищі ціннові пропозиції. Тому міністерство відхилило цінову пропозицію компанії на участі в торгах. У відповідь компанія подала до суду та заблокувала процес визначення переможців», - йдеться у повідомленні у Telegram.

На думку відомства, така діяльність свідчить про те, що компанія взяла участь у торгах з ціллю зірвати процес своєчасного постачання на перший квартал 2024 року.

Міноборони вже звернулося до правоохоронців із заявою про скоєне кримінальне правопорушення, передбачену ч.1 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Також Міністерство оборони виявило ознаки використання подібної «схеми» й за іншими лотами. Наразі Міноборони готує заяви до правоохоронних органів щодо усіх випадків.

Нагадаємо, з червня у Міноборони почали укладати договори на закупівлю продуктів для ЗСУ по новій процедурі. Президент Володимир Зеленський доручив досягти максимальної цифровізації постачання для армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: