Міноборони вимагає відшкодувати 446 мільйонів за неякісні сухпаї для армії

Читать на русском
Міністерство оборони подало позов до підприємства, яке постачало неякісні сухпайки армії, щодо відшкодування понад 456 млн грн.
ArmyInform

Міністерство оборони подало позов до підприємства, яке постачало неякісні сухпайки армії, щодо відшкодування понад 456 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що договір з підприємством було укладено березня 2022 року для забезпечення Київського гарнізону.

«Компанія неодноразово порушила умови договору, в результаті чого у грудні 2022 року Міністерством оборони України подано позов до підприємства про стягнення попередньої оплати і пені на загальну суму 456, 660 млн грн (430 млн - сума договору, 26,660 млн - пеня)», – зазначають в Міноборони.

Господарський суд Києва ухвалив рішення про арешт рахунків компанії 9 січня 2023 року. У лютому до справи було залучено Офіс генерального прокурора.

У пресслужбі відомства заявляють, що 1 вересня суд задовольнив вимоги щодо розірвання додаткової угоди з постачальником, 6 вересня розглядатиметься позов Міноборони до компанії щодо основного договору.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков спростував інформацію про те, що відомство нібито закупило для ЗСУ літні куртки замість зимових за завищеною ціною.

Також ексзаступника міністра оборони підозрюють у причетності до закупівель для армії за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: