Міноборони відсудило майже ₴400 млн у іноземного постачальника бронежилетів та шоломів

Читать на русском
Міноборони України виграло майже 400 мільйонів гривень в іноземного постачальника бронежилетів та шоломів.
Укрінформ

Міністерство оборони виграло майже 400 мільйонів гривень в іноземного постачальника через неякісні бронежилети та шоломи для Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Іноземний постачальник мусить повернути Міністерству оборони України гроші за неякісний товар - таким є рішення міжнародного арбітражного суду», – йдеться в повідомленні.

Загальна сума задоволених вимог становить приблизно 10 мільйонів євро і включає, окрім власне вартості товару, штрафні санкції, відсотки за рік та арбітражний збір. Відтак загальна сума становить майже 400 мільйонів гривень.

Зазначається, що на початку повномасштабного вторгнення Міноборони придбало в цього іноземного постачальника бронежилети та шоломи для ЗСУ. Протягом весни та літа 2022 року постачальник передавав товар належної якості. Однак наступні партії, які надходили восени та взимку того ж року, не проходили балістичні випробування.

Українська сторона вимагала від постачальника повернути гроші за товар та сплатити штрафні санкції. Постачальник добровільно вимогу не виконав.

«Юридична служба Міноборони подала позов до міжнародного арбітражного суду про стягнення вартості непоставлених бронежилетів та шоломів, штрафних санкцій та відсотків річних. За рішенням арбітражу, річні відсотки продовжують нараховуватись на вартість непоставленого товару до моменту повернення грошей», – додають у дописі.

Також відомо, що Міністерство оборони подало позов до підприємства, яке постачало неякісні сухпайки армії, щодо відшкодування понад 456 млн грн.

До слова, нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков спростував інформацію про те, що відомство нібито закупило для ЗСУ літні куртки замість зимових за завищеною ціною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: