Вже побито два рекорди споживання енергії за опалювальний сезон – Шмигаль

Читать на русском
Україна увійшла до стійкого зимового температурного режиму і навантаження на енергетичну систему зросло.
t.me/Denys_Smyhal

Україна побила два рекорди споживання електроенергії за опалювальний сезон 2023-2024. Це сталося 7 та 11 грудня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

Він зазначив, що Україна увійшла до сталого зимового температурного режиму. Це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло. І росіяни не припиняють своїх атак.

«В енергомережі з’являється дефіцит потужності, який змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів. На жаль, ми вже побили два рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня», – написав Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що сьогодні кожен українець може допомогти енергосистемі та економити електроенергію, особливо у пікові вечірні та ранкові години.

Нагадаємо, 11 грудня в енергосистемі виник дефіцит та Україна запитувала аварійну допомогу. На вихідних енергетики також фіксували дефіцит.

Вранці 12 грудня споживання електрики стало нижчим, ніж було вчора. Але загалом рівень споживання залишається на високому рівні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: