В енергосистемі виник дефіцит, Україна запросила аварійну допомогу

Читать на русском
Сьогодні в енергосистемі знову є дефіцит. Для підтримки балансу залучено аварійну допомогу з Румунії та Польщі.
Фото: depositphotos.com

У понеділок вранці в енергосистемі України зафіксували дефіцит через нестачу потужності.

Про це повідомила пресслужба Укренерго 11 грудня.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Диспетчерський центр уже зранку бачить, що споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. Це еквівалентно роботі щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, потужностей яких поки що немає», – йдеться у повідомленні.

При цьому сьогодні одразу три енергоблоки не включилися в роботу у певний час через продовження аварійного ремонту. На інших блоках теплоелектростанцій продовжуються аварійні та планові ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати максимум через хмарність.

Укренерго вже залучило аварійну допомогу з Румунії (з 10:00 до 17:00) та з Польщі (з 11:00 до 14:00).

В Україні поки що не вводять графіки відключень світла через дефіцит в енергосистемі. Але українців закликали бути економними.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що у Києві зафіксовано відключення світла через ракетну атаку російських військ. На вихідних в енергосистемі також фіксували дефіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: