У Міненерго оцінили ймовірність блекаутів в Україні цієї зими

Читать на русском
За словами міністра енергетики, в Україні існує загроза, яка може призвести до масштабних блекаутів.
Фото: mev.gov.ua

В Україні є невеликий дефіцит в енергомережі, проте відключень світла поки не буде. Наразі в Україні є єдина загроза, що може призвести до системної аварії.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко розповів у ефірі телемарафону.

Енергооб'єкти України будуть під трьома рівнями захисту від атак рф: деталіЕнергетики та військові роблять все можливе для захисту підстанцій та автотрансформаторів по всій Україні.

Згідно з його словами, передбачити відповідню загрозу та її масштаби наразі складно.

«Насправді, єдина загроза для системної аварії - це атаки росіян. Передбачити рівень атак і коли вони будуть - це складно. У мене вже зараз є багато питань, бо, відверто кажучи, я очікував іншої ситуації на сьогодні», - пояснив Галущенко.

Водночас міністр зауважив, що наразі насправді немає передумов для блекаутів, оскільки дефіцит не є критичним, і складає близько 1% споживання.

«Більше того, навіть, якщо буде критичний вплив внаслідок атак на енергосистему, блекаути можуть бути, але матимуть тимчасовий характер», - наголосив він.

Зазначимо, що раніше голова Міненерго не виключав коротких блекаутів взимку.

Нагадаємо, 7 грудня в енергосистемі України знову виник дефіцит через морози. І 8 грудня споживання електроенергії другий день поспіль було рекордно високим.

У суботу, 9 грудня, вже втретє з початку зими, «Укренерго» залучило аварійну допомогу потужністю 300МВт від Румунії та Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: