Споживання електроенергії зменшилося – Укренерго

Читать на русском
Сьогодні на вулиці тепліше, і рівень споживання електроенергії менший, ніж учора. Але він, як і раніше, високий.
mpe.kmu.gov.ua

У вівторок вранці, 12 грудня, споживання електрики є нижчим, ніж було вчора. Але загалом рівень споживання залишається високому рівні.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

Як зазначається, сьогодні на вулиці тепліше, середньодобова температура на 2 градуси вища, ніж наприкінці минулого робочого тижня – у п'ятницю, 8 грудня.

«Відповідно, вранці споживання на 1,6% нижче, ніж учора, 11 грудня, водночас. Але, незважаючи на зниження, загалом рівень споживання залишається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему», – повідомляє Укренерго.

При цьому сьогодні, 11 грудня, споживання знову було на рекордно високому рівні.

«Вчора для компенсації дефіциту в енергосистемі «Укренерго» залучало аварійну допомогу з Румунії та Польщі. Сьогодні через потепління рівень споживання дещо знизився, дефіцит не прогнозується», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 грудня в енергосистемі виник дефіцит, і Україна отримувала аварійну допомогу. На вихідних енергетики також фіксували дефіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: