Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимку

Читать на русском
Якщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.
Фото: mev.gov.ua

Україні, швидше за все, не вдасться уникнути блекаутів цієї зими через нові атаки росіян. Але енергетики докладуть максимум зусиль, щоби вони були короткочасними.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону у четвер, 12 жовтня.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

За його словами, вже зараз енергетики проводять відповідні тренування для того, щоб бути готовими до будь-яких рішень взимку.

«Якщо будуть якісь масовані удари, які справді завдадуть суттєвої шкоди енергосистемі – можливі блекаути, але ми всі готуємося для того, щоб вони мали, вони й матимуть короткочасний характер. І для того щоб максимально швидко відновлювати», – сказав Галущенко.

Міністр зазначив, що немає ілюзії щодо того, що армія рф не буде атакувати енергосистему і тому, безумовно, зима буде важкою. Проте спрогнозувати рівень атак, їх масштаб та вплив на роботу енергосистеми досить складно.

Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов заявив, що росія накопичила невеликий запас ракет, його вистачить для створення проблем нашій енергетиці. В Укренерго раніше повідомляли, що приблизно розуміють, по яких об'єктах рф може завдати ударів восени та взимку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: