Попереду може бути ще один-два напружених тижні – глава Укренерго

Читать на русском
Укренерго прогнозує напружену ситуацію з енергопостачанням у найближчі тижні. На новорічні свята очікується зниження споживання електроенергії.
Фото: Getty Images

Укренерго прогнозує напружену ситуацію з енергопостачанням у найближчі тижні.

Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник компанії Володимир Кудрицький.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Сьогодні споживання було навіть вищим, ніж ми планували. Ми спостерігали максимальне споживання за цей опалювальний сезон. Дефіцит, що виник, вимірюється кількома блоками ТЕС, яких не вистачає системі. В принципі, у нас попереду ще потенційно може бути один-два напружені тижні, особливо якщо температури будуть низькими», – розповів глава Укренерго.

При цьому на новорічні свята очікується зниження споживання електроенергії, оскільки в перші дні січня населення та бізнес використовують електрику не так активно.

Кудрицький також розповів, що робота енергосистеми України найближчим часом залежатиме від трьох факторів.

«По-перше, це якнайшвидше виведення з ремонту всіх можливих ТЕС та ТЕЦ, по-друге – імпорт електроенергії, який сьогодні дуже обмежений регуляторно. І третій чинник – це економія електроенергії як населенням, так і бізнесом», – наголосив Кудрицький.

Нагадаємо, що сьогодні в енергосистемі знову виник дефіцит через морози. У зв'язку з цим Україна запросила аварійну допомогу із трьох країн.

Також повідомлялося, що сьогодні через ворожі обстріли зупинилися два блоки ТЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: