Росіяни запустили фейк про появу в Україні «двох армій»

Читать на русском
Російська пропаганда почала поширювати фейк про нібито появу в Україні одразу двох армій – під командуванням Залужного та Сирського.
Олександр Сирський та Валерій ЗалужнийФото: armyinform.com.ua

Російська пропаганда почала поширювати фейк про нібито появу в Україні одразу «двох армій» – під командуванням головкому ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Про це повідомила пресслужба Центру протидії дезінформації.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

За даними ЦПД, вперше таку інформацію вкинули саме росіяни, а деякі українські інфлюенсери розвинули цей фейк, «виходячи з власних інтересів».

Зазначається, що пропаганда має лише один аргумент, пов'язаний з поширенням цього фейку, – президент Зеленський нібито спілкується лише Сирським.

Утім, особисті зустрічі президента як з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, так і самого Залужного з командувачем Сухопутних військ є регулярними – працює Ставка Верховного головнокомандувача», – йдеться у повідомленні.

У ЦПД також нагадали, що, згідно з військовою ієрархією, головнокомандувач ЗСУ підпорядковується президенту, а командувач Сухопутних військ – головному ВСУ.

Нагадаємо, нещодавно радник керівника ОПУ Михайло Подоляк заявив, що в українському керівництві відбуваються «ситуативні дискусії», конфліктів немає, а позиція військових та політиків консолідована. При цьому нещодавно Зеленський закликав військових не брати участь у політиці.

Раніше в ГУР попередили, що іноземні ЗМІ готують дезінформаційну кампанію проти Зеленського та Залужного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: