Іноземні ЗМІ готують дезінформаційну кампанію проти Зеленського та Залужного – ГУР

Читать на русском
Деякі іноземні засоби масової інформації мають намір запустити фейкову інформацію, спрямовану проти президента Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
Фото: РБК-Україна

Деякі іноземні засоби масової інформації мають намір запустити фейкову інформацію, спрямовану проти президента Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю порталу LIGA.net.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

За його словами, російська пропаганда «активно та із задоволенням» вкидає фейки про можливий конфлікт між військовим та політичним керівництвом України.

Він зазначив, що ворог також має намір просувати наративи про «надмірну корумпованість України, відсутність мотивації українців до опору, невмотивованість українського війська», щоб розколоти суспільство та створити штучний конфлікт між Україною та західними союзниками.

«Україна працює, у тому числі – з партнерами, на випередження подібних провокацій. Слід розуміти, що ІПСО – це далеко не завжди якась лінійна річ, коли йдеться про просто платне розміщення матеріалу або використання будь-якого агента впливу. Це завжди комплекс заходів», – сказав Юсов.

Представник ГУР додав, що розвідка вже знає, про які ЗМІ йдеться, але поки що не розголошує це.

Нагадаємо, нещодавно нещодавно в Офісі президента заявили, що конфронтація між Зеленським та Залужним в принципі неможлива. При цьому президент закликав військове керівництво країни не брати участь у політиці.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак, у свою чергу, заявив, що у нього немає інформації про те, що Зеленський нібито хоче замінити головнокомандувача ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: