«Тільки одне побажання – перемогти»: Зеленський привітав із Днем ЗСУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський привітав захисників та захисниць із Днем Збройних сил України.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський привітав захисників та захисниць із Днем Збройних сил України. Він зазначив, що завдяки військовим збереглася Українська держава, і більшість українців мають можливість жити та працювати у своїх містах.

Звернення президент записав у центрі Києва дорогою до Стіни пам'яті загиблих за Україну.

Календар свят та пам'ятних днів, присвячених українським захисникамКалендар військових свят в Україні та пам'ятних днів, присвячених українським захисникам – на інфографіці.

У зверненні він зазначив, як українські військові на початку повномасштабної війни розвіяли наївну віру окупантів у те, що Україну можна захопити за три дні.

«І зараз я йду по столиці нашої прекрасної держави, а не чиєїсь губернії у складі чиєїсь імперії. Від Офісу Президента України йду, а не чужого гауляйтера. Попереду у нас – Європейська площа, де наші синьо-жовті прапори, а не триколори. Попереду – Володимирська гірка. На честь нашого великого князя, а не їхнього дрібного царька», – сказав президент.

Попереду щоденна боротьба за тимчасово окуповані території та їхнє звільнення, продовжив Зеленський. Але альтернативи цьому немає.

«І на вулиці трішки холодно, але тепло на душі. І слизько, але знаю: дійдемо. В усіх сенсах. Бо знаю, що йдемо насправді разом. Було важко, але ми вистояли. Зараз непросто, але ми рухаємося. Хоч би як було складно – дійдемо. До наших кордонів, до наших людей. До нашого миру. Миру справедливого. Миру вільного. Всупереч усьому. Разом із вами. І завдяки вам, нашому народу, нашим Збройним Силам України», – заявив Зеленський.

Він побажав воїнам перемоги, а командирам – берегти себе та солдатів.

«І пам’ятаймо: до тих, хто поводився добре, прийде Святий Миколай Чудотворець. До тих, хто поводився нікчемно, прийдуть ЗСУ. Творці справедливості», – додав президент.

З Днем Збройних Сил України! 🇺🇦Офіс Президента України

Нагадаємо, з Днем ЗСУ також привітали міністр оборони Рустем Умєров та головнокомандувач Валерій Залужний.

Вчора на нагородженні Зеленський обіцяв, що всі, хто з початку війни отримав звання Героя України, отримають власне житло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: