Зеленський ввів у дію нові санкції проти росіян та компаній рф

Читать на русском
Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішенням Ради нацбезпеки та оборони. Під санкції потрапили фізичні та юридичні особи рф.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішення РНБО про застосування санкцій щодо громадян та компаній рф. Серед компаній є ті, які пов'язані з головою Чечні Рамзаном Кадировим.

Відповідний указ №813 оприлюднено на сайті президента 7 грудня.

В ОПУ розповіли, коли саме очікують ухвалення 12-го пакета санкцій ЄС проти росіїЗа очікуваннями до 12-го санкційного пакета будуть включені близько 140 офіційних осіб з росії, у тому числі й відповідальні за депортацію українських дітей.

Йдеться про рішення РНБО «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Зеленський розповів, хто потрапив під нові санкції.

Так, обмеження вводяться щодо 185 іноземців, переважно громадян рф. А також до списку потрапила 181 компанія, зареєстрована на території росії.

До переліку фізосіб, зокрема, входять Апті Алаудінов та Рамзан Ціцулаєв, які є соратниками голови Чечені Кадирова.

Крім того, до списку потрапили заступник прем'єр-міністра Татарстану Мідхат Шагіахметов, гендиректор «Ульянівського автомобільного заводу» Аділь Ширінов та десятки осіб, пов'язаних із постачанням електронних компонентів для збройової промисловості Росії, керівники та співзасновники підприємств, пов'язаних із оборонкою та військово-промисловим комплексом країни -агресора.

Нові санкції РНБО означають для росіян блокування активів, обмеження торгових операцій, транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання чи зупинення ліцензій та заборона на участь у приватизації/оренді, заборона передачі технологій та інше.

Цей указ набуває чинності від дня опублікування.

Нагадаємо, у листопаді Зеленський затвердив нові санкції проти росії, тоді в списках було понад 400 фізичних та юридичних осіб. Того ж місяця Зеленський затвердив санкції проти прихильників рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: