Новий лідер Аргентини склав присягу президента на інавгурації, його привітав Зеленський

Читать на русском
Інавгурацію Мілея, зокрема, відвідали Володимир Зеленський, голова уряду Угорщини Віктор Орбан та делегація США.
фото: LRT

У Буенос-Айресі сьогодні відбулася інавгурація новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея, при цому, на заході був присутній президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє агенція Reuters та український лідер у Телеграмі.

«Міні-Трамп», який підтримує Україну: що відомо про новообраного президента АргентиниЩо відомо про новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея – на інфографіці. Він підтримав Україну, хоче ліквідувати центробанк, легалізувати зброю та відмовитися від песо.

Зазначається, що під скандування «Лібертад! Лібертад!» Мілей склав президентську присягу. Експрезидент Альберто Фернандес надів йому президентський пояс і вручив президентський посох, поплескавши його по плечу і сказавши кілька коротких слів, поки прихильники Мілея скандували «Президент! Президент!».

Після приведення Мілея до присяги Вікторія Вільярруель склала присягу як віцепрезидентка.

Інавгурацію Мілея, зокрема, відвідали Володимир Зеленський, голова уряду Угорщини Віктор Орбан та делегація США.

«Сьогодні взяв участь в інавгурації Хав’єра Мілея в Буенос-Айресі та привітав нового президента. Це новий початок для Аргентини, і я бажаю президенту Мілею та всьому аргентинському народу здивувати світ своїми успіхами», - написав Зеленський.

Він висловив переконання, що двостороння співпраця між Україною та Аргентиною й надалі розширюватиметься.

Згідно з інформацією видання, обрання Мілея знаменує собою велику гру для Аргентини – економічний план шокової терапії нового президента, що передбачає різке скорочення витрат, був добре прийнятий інвесторами та може стабілізувати економіку, що перебуває у скрутному становищі, але він ризикує підштовхнути ще більше людей до скрутного становища, адже понад дві п'ятих населення країни вже живуть у бідності.

Зазначимо, у ЗМІ писали, що, ймовірно, під час візиту Зеленський спробує заручитися підтримкою Глобального півдня.

Нагадаємо, що дорогою до Аргентини він зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою та запросив африканську державу приєднатися до Формули миру.

Також сьогодні він провів перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном та президентами Парагваю, Еквадору та Уругваю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: