У ЗМІ назвали можливу мету візиту Зеленського в Аргентину

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський їде до Аргентини вперше з початку повномасштабної війни. У Reuters вважають, що таким чином він хоче заручитися підтримкою Глобального півдня.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський їде до Аргентини, ймовірно для того, щоб заручитися підтримкою Глобального півдня.

Про це пише Reuters.

Відомо, що це перший візит Зеленського до Латинської Америки з початку повномасштабної війни.

У Reuters пишуть, що український лідер сподівається скликати глобальний мирний саміт і просунути українську Формулу миру.

«Україна намагається налагодити зв'язки з урядами країн Африки, Азії та Латинської Америки. Але підтримка Ізраїлю суперечить позиціям деяких із цих країн», – наголошують у повідомленні.

Крім того, як пишуть журналісти, Зеленський може використати інавгурацію нового президента Аргентини Хав'єра Мілея, щоб зустрітися з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. Ймовірно, український президент спробує вирішити розбіжності щодо вступу України до ЄС перед самітом європейських лідерів.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський найближчим часом відвідає Аргентину з офіційним візитом.

Дорогою до Аргентини він зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою та запросив африканську державу приєднатися до Формули миру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: