Зеленський зідзвонився з новообраним президентом Аргентини: які теми обговорили

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм аргентинським колегою Хав'єром Мілеєм. Сторони обговорили широке коло питань.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм аргентинським колегою Хав'єром Мілеєм.

Про це йдеться у заяві пресслужби глави держави.

«Міні-Трамп», який підтримує Україну: що відомо про новообраного президента АргентиниЩо відомо про новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея – на інфографіці. Він підтримав Україну, хоче ліквідувати центробанк, легалізувати зброю та відмовитися від песо.

Зеленський привітав Мілея з переконливою перемогою на виборах та подякував за його «незмінну принципову позицію з перших днів повномасштабного російського вторгнення».

Сторони обговорили можливу співпрацю двох країн у сфері розслідування військових злочинів рф в Україні, а також відновлення нашої країни після війни.

«Володимир Зеленський запросив Хав'єра Мілея продовжити участь Аргентини в імплементації Формули миру, зокрема направити свого представника на наступну зустріч радників з національної безпеки та політичних радників», – розповіли у пресслужбі Офісу президента.

Глава держави також запросив Мілея до України та запропонував новообраному президенту приєднатися до підготовки саміту Україна – Латинська Америка.

Нагадаємо, що президентські вибори в Аргентині відбулися 19 листопада. Мілей набрав понад 56% голосів та обійшов опонента, міністра економіки Серхіо Массу.

Раніше ми детальніше розповідали про те, що відомо про новообраного президента Аргентини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: