Зеленський візьме участь в інавгурації нового президента Аргентини – ЗМІ

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський найближчим часом відвідає Аргентину. Він візьме участь в інавгурації нового президента країни Хав'єра Мілея, повідомляють ЗМІ.
Фото: newyorker.com

Президент України Володимир Зеленський найближчим часом відвідає Аргентину з офіційним візитом. Він візьме участь в інавгурації нового президента країни Хав'єра Мілея.

Про це повідомляє портал TN із посиланням на джерело у посольстві України.

«Міні-Трамп», який підтримує Україну: що відомо про новообраного президента АргентиниЩо відомо про новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея – на інфографіці. Він підтримав Україну, хоче ліквідувати центробанк, легалізувати зброю та відмовитися від песо.

За даними журналістів, Зеленський прилетить до столиці Аргентини Буенос-Айрес у неділю, 10 грудня.

Свою участь в інавгурації також підтвердили президенти Чилі, Уругваю, Парагваю, король Іспанії та прем'єр-міністр Угорщини.

Журналісти повідомили, що присутність українського президента призведе до посилення протоколів безпеки через можливі замахи з боку росії.

Варто зазначити, що якщо Зеленський все ж таки вирушить до Аргентини, це стане його першою поїздкою до Латинської Америки з моменту початку російського вторгнення.

Нагадаємо, президентські вибори в Аргентині відбулися 19 листопада. Мілей набрав понад 56% голосів та обійшов опонента, міністра економіки Серхіо Массу.

Раніше новий президент Аргентини запропонував Зеленському організувати саміт щодо війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: