Зеленський обговорив із Макроном наступний пакет оборонної допомоги від Франції

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Аргентину 10 грудня провів перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном.
glavcom.ua

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Аргентину провів перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном. Зокрема, обговорили наступний оборонний пакет.

Про це йдеться у Telegram Зеленського.

«Поінформував Еммануеля про розвиток подій на фронті й подякував йому за військову допомогу, яку надає Франція. Обговорили наші пріоритетні потреби й наступний французький оборонний пакет, який значно посилить вогневу міць України», – йдеться у повідомленні українського лідера.

Зеленський також подякував за підготовку до прийому українських пілотів для другого етапу програми тренування на літаках F-16. Під час розмови він також наголосив на важливості відкриття на саміті Євроради переговорів про вступ України до ЄС. За словами Зеленського, це рішення матиме значний вплив на мотивацію українського суспільства та армії.

«У зв'язку з цим я високо ціную особисті зусилля Президента Макрона, спрямовані на забезпечення єдності ЄС», – додав президент.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський найближчим часом відвідає Аргентину з офіційним візитом. У ЗМІ писали, що, ймовірно, під час візиту він спробує заручитися підтримкою Глобального півдня.

Дорогою до Аргентини він зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою та запросив африканську державу приєднатися до Формули миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: