Литва закликає обмежити можливості росії та Білорусі у Інтерполі

Читать на русском
Інтерпол не може бути політичним інструментом в руках ворожих режимів, зазначила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте на Генеральній асамблеї Інтерполу.
Фото: eurointegration.com.ua

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте під час зустрічі з генеральним секретарем Інтерполу Юргеном Штоком на 91-й Генеральній асамблеї Інтерполу у Відні закликала обмежити права Москви та Мінська в організації.

Про це повідомляє пресслужба МВС Литви.

«Росія порушила кримінальні справи проти кількох литовських суддів і вжила заходів щодо їх міжнародного розшуку. Ці дії пов'язані зі справою «13 січням» і 1991 роком події в Литві, коли в боротьбі нації за незалежність загинуло 14 мирних жителів і понад 800 було поранено», – йдеться у повідомленні.

Глава МВС Литви наголосила, що Інтерпол має «зробити все, щоб недемократичні держави, такі як росія чи Білорусь, не використали членство для досягнення своїх політичних цілей».

Також посадовиця підкреслила, що «міжнародна спільнота не може миритися зі зловживанням каналом Інтерполу, переслідуванням громадян як своєї, так і інших країн у політичних цілях».

Раніше повідомлялося про намір Литви закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Раніше вже було закрито два КПП.

Нагадаємо, у Литві дорікнули ЄС за недостатню допомогу Україні.

Також у МЗС Литви заявили, що Євросоюз має запасний план з військової допомоги Україні.

Раніше Україна висловила вимогу виключити росію з Інтерполу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: