Стало відомо, скільки викрадених росією дітей повернула Україна

Читать на русском
Україні вдалося через треті країни повернути з росії 387 дітей, яких викрали російські терористи під час окупації.
Фото: radiosvoboda.org

Наразі Україні вдалося повернути з росії 387 дітей, що їх викрали росіяни під час окупації.

Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська у Telegram після участі в заході, присвяченому темі реінтеграції депортованих дітей.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«Наразі Україні вдалося повернути 387 із майже 20 тисяч викрадених рф дітей. І кожне повернення — не статистика, а унікальна спецоперація, причому міжнародна», – пише Зеленська.

Вона зазначила, що росія не йде на прямий контакт з українською стороною з цього питання, тому дітей доводиться повертати додому через треті країни – «за посередництва багатьох небайдужих людей».

_«От чому важлива співпраця світу. От чому я так сподіваюся на коаліцію для порятунку викрадених дітей, яку запропонувала створити Канада місяць тому і яка скоро має запрацювати», – зауважила перша леді. _ Вона розповіла, що значна частина викрадених дітей — сироти чи позбавлені батьківської опіки. Їх вивозили в росію цілими інтернатами,

«Тож нашою принциповою позицією має стати те, що після повернення на батьківщину їх має зустріти родина. Нехай прийомна, але справжня», – наголосила Зеленська.

Нагадаємо, Канада запропонувала створити коаліцію для повернення з росії українських дітей.

Також повідомлялося, що Катар приєднається до повернення громадянських українських заручників із росії.

Раніше стало відомо, що росіяни до кінця року мають намір вивезти з України 10 тисяч дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: