У Литві дорікнули ЄС за недостатню допомогу Україні

Читать на русском
Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав, що ЄС надає Україні недостатню допомогу, тим самим ставлячи її в безвихідне становище.
Очільник МЗС Литви Габріелюс ЛандсбергісФото: LRT

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що через недостатнє забезпечення зброєю та боєприпасами, потрібними для перемогу, Україна може мимоволі бути втягненою в мирні переговори з росією.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ландсбергіс наголосив, що відсутність у України ракетних систем і боєприпасів, а також багатомісячний процес ухвалення рішень у Євросоюзі можуть поставити її у безвихідь, коли вибору, окрім як просити миру, не лишиться.

«Це не було б вибором України. Та Україна, яку ми знаємо, і якій ми допомагатимемо допоки ми дихаємо, ніколи б не вибрала переговори з терористами. Але без достатньої допомоги реальність може виявитися саме такою», – заявив міністр.

Він також прокоментував нещодавні поставки КНДР росії і назвав «комічним» те, що «Пхеньян допомагає Москві більше, ніж Євросоюз Києву».

Крім того, як повідомляє LRT, Ландсбергіс зауважив, що «росію не вдається зупинити в Україні і вона може почати воєнні дії проти країн НАТО». На це президент Литви Гітанас Науседа закликав його «заспокоїтися» та сказав, що «за останні тижні чи дні не сталося нічого екстраординарного».

Нагадаємо, Литва передала нову партію боєприпасів для ЗСУ.

Раніше в МЗС Литви заявили, що Євросоюз має запасний план з військової допомоги Україні навіть у разі блокування окремими державами формату поставок через Європейський фонд миру.

У жовтня міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ЄС поставив Україні лише 300 тисяч снарядів з обіцяного мільйона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: