Розблокування польського кордону: заступник міністра розповів, чи виконуються домовленості

Читать на русском
На польському кордоні, як і домовилися сторони, вже відкрито пункт пропуску Угринів – Долгобичув.
nazk.gov.ua

Україна зі свого боку вжила всіх заходів для розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією та Варшавою.

На цьому наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача в ефірі телемарафону 4 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, у питанні блокади кордону вже є зрушення, оскільки було відкрито пункт пропуску «Угринів–Долгобичув».

«Окрім цього, згідно з останніми домовленостями з Європейською комісією та польським урядом, ми напрацювали низку заходів, які мали б фактично задовольнити протестувальників та зупинити протест. Фактично, ці заходи всі виконані», – зазначив Деркач.

Чиновник додав, що Україна технічно готова до відкриття нових смуг для порожніх транспортних засобів у системі «ЄЧерга», як і домовились у Варшаві. Це можливо лише у разі відкриття кордону.

Про всі вжиті заходи наша країна розповіла уряду Польщі та Єврокомісії, наголосив Деркач.

Нагадаємо, страйк польських перевізників розпочався 6 листопада. Спочатку вони блокували три пункти пропуску, пізніше додався ще один. З 1 грудня розпочали блокаду кордону і словацькі перевізники.

Українська та польська сторони 1 грудня погодили деякі заходи для розблокування кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: