Стало відомо, скільки втратив держбюджет України через блокаду польського кордону

Читать на русском
Держбюджет України втратив понад 9 млрд грн через блокування кордону з боку Польщі. Це кошти від недонадходження митних платежів.
finclub.net

За листопад держбюджет України втратив 9,3 млрд гривень надходжень митних платежів через блокаду трьох пропускних пунктів на кордоні з Польщею.

Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі телемарафону у вівторок, 5 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

«Якщо говорити про бюджет, то за результатами листопада ми можемо чітко визначити, що бюджет втратив 9,3 млрд гривень від недонадходження митних платежів. Це величезні гроші, які недоотримала воююча армія, які нам сьогодні потрібні», – сказав він.

Гетманцев також підтвердив інформацію Мінекономіки щодо зменшення експорту на 40% через відповідні сухопутні пункти пропуску.

Крім того, нардеп також нагадав про заяви від перевізників «про втрати 400 млн євро лише за перші два тижні цієї безглуздої блокади».

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк польських перевізників. Вони вимагають скасування транспортного безвізу для України та повернення для українських водіїв системи дозволів.

Українська та польська сторони 1 грудня погодили деякі заходи для розблокування кордону.

4 грудня у Кабміні заявили, що Україна виконала всі заходи щодо розблокування кордону з Польщею, про які домовлялася з Європейською комісією та Варшавою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: