УЗ переправлятиме заблоковані на кордоні фури поїздами – деталі

Читать на русском
Укрзалізниця готується масово переправляти через українсько-польський кордон контрейлерні потяги із фурами на тлі протестів перевізників.
Фото: МОН України

Укрзалізниця готується масово переправляти через українсько-польський кордон контрейлерні потяги з фурами.

Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, його цитує Інтерфакс-Україна.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Він повідомив, що зараз польські митники проводять огляд тестового контрейлерного поїзда, навантаженого 23 фурами. Сторони також погоджують габарити вантажівок та наявність у них пального.

Українські експортери сподіваються, що такий підхід допоможе вирішити проблему із перетином пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, який блокують польські перевізники.

«Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Як тільки цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це масово», – сказав Ткачов.

Нагадаємо, страйк на польсько-українському кордоні розпочався 6 листопада. Перевізники вимагають відміни транспортного безвізу для України та повернення для українських водіїв системи дозволів.

При цьому 1 грудня українська та польська сторони погодили деякі заходи для розблокування кордону, а 4 грудня у Кабміні заявили, що Україна виконала всі заходи щодо розблокування кордону, про які домовлялася з Європейською комісією та Варшавою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: