В Одесі затримали російського агента: він збирав розвіддані та планував балотуватися до Ради

Читать на русском
В Одесі затримали агента ФСБ, його завданням був збір розвідданих та фіксація наслідків обстрілів. В останній місяць агент також розкручував себе як потенційного кандидата у нардепи.
Фото: прокуратура

Правоохоронці затримали в Одесі російського агента, який збирав розвіддані та готував диверсії на території регіону. В останній місяць він також займався розкручуванням власного образу як потенційного кандидата в народні депутати України.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Агент рф «Буратіно»: Дубінський отримав підозру у держзрадіУ СБУ підтвердили оголошення Олександру Дубінському підозри у держзраді за те, що він вів підривну діяльність проти України.

«За даними слідства, з жовтня 2023 року підозрюваний співпрацював із представниками спецслужб росії. Він мав псевдонім «Мазепа». Він масово здавав ворогові місця дислокації особового складу сил оборони, орієнтовні координати базування систем ППО в Одесі та об'єктів енергетичної інфраструктури. Ще одним його завданням була фіксація наслідків ракетно-дронових обстрілів Одеси», – розповіли правоохоронці.

В якості винагороди одесит зажадав фінансування для висування в народні депутати України найближчого скликання та 5,5 тисяч доларів щомісяця. На випадок окупації на Одещині він просив очолити регіон.

Як розповіли в СБУ, для «розкрутки» себе як потенційного кандидата до Ради затриманий вступив до місцевої громадської організації, яка займається питаннями екології, а також розмістив свою політичну рекламу на кількох пасажирських автобусах.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російського шпигуна, який хотів вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб здавати їхні позиції на передовій.

У Києві було затримано агента ФСБ, який хотів вступити до школи «Армії дронів», щоб шпигувати за українськими військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: