Фіксували наслідки прильотів і полювали на Patriot: СБУ затримала ще двох шпигунів

Читать на русском
Затримано російських агентів, які дізнавалися координати базування систем української ППО, у тому числі Patriot, і знімали наслідки ударів по Києву та Черкасам.
фото СБУ

Служба безпеки України затримала двох ворожих агентів, які намагалися вирахувати розташування ЗРК Patriot та фотографували наслідки ударів по Києву та Черкасам.

Про це повідомила пресслужба СБУ 13 листопада.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За даними слідства, затримано чоловіка та жінку. Одного з фігурантів найбільше цікавили орієнтовні координати базування систем української ППО, зокрема, зенітно-ракетних комплексів Patriot. Також зловмисники виїжджали на місця повітряних ударів агресора та фотографували там наслідки ворожих прильотів.

Так, після ракетної атаки росії по Черкасах 21 вересня цього року жінка зробила приховані фото пошкодженої будівлі в центрі міста і переслала їх своєму спільнику, громадянину рф, який мешкає в Києві.

За наявними даними, після отримання звіту киянин намагався виїхати до росії. Поїздку планував через територію ЄС як особа непризовного віку. Але СБУ затримала його після того, як він уже придбав квитки до однієї з європейських країн.

Як встановило розслідування, затриманим виявився доктор філософії, колишній викладач одного із Чернігівських вищих навчальних закладів. У 2015 році він виїжджав у тимчасово окупований Крим, де отримав російський паспорт, повідомили у СБУ. Незабаром він повернувся до Києва, а вже після початку повномасштабного вторгнення рф почав приховано відстежувати місця базування сил оборони в столиці.

Під час обшуків у квартирах фігурантів виявили: заборонену символіку країни-агресора; сувенірну продукцію із фотографіями путіна; паспорт громадянина рф; мобільні телефони.

Як повідомили в СБУ, обох фігурантів було затримано. Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента росії, який готував удари по Укрзалізниці. А на Харківщині агентка рф збирала дані про ЗСУ у клієнтів салону краси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: