Данілов заявив про активізацію російських шпигунів в Україні

Читать на русском
Росія за останні два місяці активувала мережу сплячих шпигунів в Україні, заявив Олексій Данілов. Мета Кремля – внутрішня дестабілізація.
Фото: РНБО

Росія за останні два місяці активувала мережу «сплячих» шпигунів в Україні, оскільки Кремль намагається дестабілізувати українське суспільство на тлі військового тупика.

Про це в інтерв'ю The Times сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, сплячим російським агентам, впровадженим до державних установ, включаючи Службу безпеки України, було наказано підірвати єдність країни.

«Вони розуміють, що не зможуть перемогти військовим шляхом, тому спроби внутрішньої дестабілізації стали пріоритетом», – заявив Данілов.

Він додав, що росія намагається скористатися «так званою напругою» між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що росія підготувала план кампанії з дестабілізації – «Майдан-3». Мета росії, за його словами, посіяти розкол в українському суспільстві, створити хаос усередині країни, щоб «змістити президента».

У жовтні Данілов заявив, що російські спецслужби намагаються сформувати в Україні нову агентурну мережу для того, щоб зробити розкол і занурити українців «у внутрішнє протистояння».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: