Затримано агента росіян, який за допомогою веб-камер стежив за колонами ЗСУ

Читать на русском
Чоловік встановив приховані веб-камери на дорогах Запорізької області та шпигував за колонами української армії.
фото СБУ

Служба безпеки затримала агента ФСБ росії, який встановив приховані веб-камери на дорогах Запорізької області. Чоловік шпигував за колонами ЗСУ, які їхали на передову.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 30 жовтня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Помічником агресора виявився місцевий мешканець.

«Встановлено, що для відслідковування колон ЗСУ зрадник встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери. Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно виявили і деактивували приховані відеопристрої. Таким чином СБУ запобігла передачі розвідданих агресору», – сказано в повідомленні.

Агент встановив веб-камери в локаціях, на які йому вказав куратор із ФСБ рф. Щоб замаскувати відеопристрої, він закріплював їх на опорах зовнішнього освітлення доріг. Після встановлення веб-камер, вони повинні були здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ.

За виконання завдання російська спецслужба відправила на банківську картку свого агента 30 тисяч грн. СБУ поетапно документувала злочинні дії зловмисника та затримала його під час технічної перевірки однієї веб-камер.

Чоловіку повідомили про підозру за ч.2 ст.15, ч.2 ст.111 ККУ (замах на державну зраду, вчинений в умовах воєнного стану), йому загрожує довічне ув'язнення. Він під вартою.

Нагадаємо, у Києві викрили агентів ФСБ, які готували диверсії на військових об'єктах. Також нещодавно було затримано коригувальника ударів росіян по Слов'янську та Лиману.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: