Затримано зрадника, який допоміг росіянам втекти від контрнаступу ЗСУ на півдні

Читать на русском
СБУ затримала ще одного прихильника росії, який допоміг ворогові уникнути контрнаступу ЗСУ в Херсоні.
фото СБУ

Служба безпеки викрила агента рф, який співпрацював з окупантами під час окупації правобережної частини Херсона. Напередодні деокупації міста зрадник допомагав росіянам тікати від контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 7 грудня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Як повідомляється, для цього фігурант «зливав» ворогу дані про власників човнів та катерів у місті, а потім приходив до них із озброєними окупантами, які відбирали у людей плавзасоби.

Також задокументовано факт, що чоловік зламав гараж із моторними човнами та викрав їх.

За даними слідства, конфісковані човни окупанти позначали буквою Z та використовували для переправки своїх військ та представників окупаційних органів на лівобережну частину області.

«Втікаючи від українських захисників, росіяни не забрали із собою свого поплічника, а тому він поїхав до родичів у Миколаївську область, де намагався втекти від правосуддя», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта та затримали його. Ним виявився 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення рф підтримав окупантів.

Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (допомога державі-агресору). Наразі херсонець перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала російського агента «Шута», який займався шпигунством. Також було затримано колишнього поліцейського, який шпигував за ЗСУ у двох областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: