Затримано колишнього поліцейського, який шпигував за ЗСУ у двох областях

Читать на русском
Чоловік поки працював у поліції не лише шпигував для росіян, але передавав українським захисникам неправдиві відомості про військову техніку рф.
фото СБУ

Служба безпеки викрила ще одного агента рф в Миколаївській області. Ним виявився колишній правоохоронець, якого звільнили з Національної поліції у березні 2023 року.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 23 листопада.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Чоловік працював на російську ФСБ та передавав росіянам інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у Миколаївській та Одеській областях.

За даними слідства, ворожим інформатором є мешканець Миколаєва. З 2016 по 2020 він перебував на території тимчасово окупованого Криму та періодично їздив до росії, де його залучила до співпраці російська спецслужба.

На початку повномасштабного вторгнення рф він отримав завдання повернутися на материкову Україну і влаштуватися в один із підрозділів Нацполіції.

Там він не лише шпигував за військовими, а й передавав українським захисникам неправдиві відомості про шляхи пересування ворожої військової техніки.

Згодом фігуранта звільнили з правоохоронних органів через ДТП у нетверезому стані, проте він продовжував працювати на росіян. Співробітники СБУ стежили за кожним кроком російського агента та затримали його.

Чоловіку повідомили про підозру. Наразі він під вартою.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала агента ФСБ, який збирав розвіддані про дислокацію Сил оборони на Харківщині. А у Києві викрили агентів ФСБ, які готували диверсії на військових об'єктах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: