Передавав ворогові геолокації: СБУ затримала чергового російського інформатора

Читать на русском
СБУ затримала російського інформатора, який для розвідки позицій ЗСУ у Краматорську Донецької області.
фото СБУ

Служба безпеки затримала у Донецькій області інформатора ФСБ рф. Зловмисник зливав росіянам локації базування українських захисників на прифронтових територіях області.

Про це повідомила пресслужба СБУ 6 грудня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Насамперед ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ у Краматорську.

Для збору розвідданих фігурант використовував оптичні приціли для зброї. Він особисто об'їжджав місто та спостерігав за переміщенням Сил оборони.

Також він «полював» пункти тимчасового базування українських військ. У разі виявлення зловмисник виробляв дорозвідку і пересилав агресору вже точні геолокації. Розвідомості були потрібні окупантам для підготовки нових ракетних та дронових ударів по прифронтовому місту.

Співробітники СБУ викрили російського інформатора та затримали.

Фігурантом виявився 30-річний місцевий житель, якого на початку цього року спецслужба рф дистанційно залучила до співпраці як прихильник кремлівської ідеології.

Слідчі повідомили агенту ФСБ про підозру в несанкціонованому розповсюдженні інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, скоєне в умовах воєнного стану.

Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, СБУ знайшла корегувальника ракетного удару по корпусу університету Шевченка у Києві. Також на Харківщині було затримано агентку рф, яка збирала дані про ЗСУ у клієнтів салону краси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: