Енергетики розповіли, де найбільше відключень світла через негоду

Читать на русском
В Україні знеструмлено понад 600 населених пунктів через негоду, а також технологічні порушення та бойові дії.
фото ДТЕК

Станом на ранок п'ятниці в Україні знеструмлено 635 населених пунктів через негоду, а також технологічні порушення та бойові дії.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

Так, через сильні пориви вітру без світла залишилися 158 населених пунктів. Найбільше – у Львівській, Волинській, Івано-Франківській областях.

Через технологічні порушення є відключення у Дніпропетровській та Київській областях. А внаслідок бойових дій без світла залишаються деякі населені пункти у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Також у Житомирській області з технологічних причин без газопостачання залишилось 330 споживачів. А на Харківщині через бойові дії пошкоджено два газопроводи низького тиску. Є відключені споживачі.

У Міненерго запевнили, що ситуація в енергосистемі стабільна та застосування планових відключень не передбачається.

Нагадаємо, 22 листопада в енергосистемі України виник дефіцит вперше у поточному осінньо-зимовому сезоні. Українців закликали ощадливо споживати електроенергію. 23 листопада в енергосистемі України знову зафіксовано дефіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: