Шмигаль оцінив стійкість енергосистеми після останньої масової атаки дронів

Читать на русском
Незважаючи на недавню масовану атаку росіян та негоду, енергетикам вдалося обійтися без планових відключень світла.
t.me/Denys_Smyhal

Українська енергосистема пройшла перший тест на міцність після восьми місяців активної кампанії. Незважаючи на масовану атаку росіян, вдалося уникнути планових відключень світла.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 28 листопада, у Telegram.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

«Цими днями українська енергосистема проходить ще один тест на міцність. 8 місяців активної ремонтної кампанії дають свої результати – після останньої масованої дронової атаки та стихійного лиха відсутні планові відключення споживачів», – сказав прем'єр.

Шмигаль зазначив, що за даними Міненерго, генерація покриває потреби українців. Україна може залучати допомогу від ЄС, ситуація залишається контрольованою.

«Сьогодні затвердили концепцію програми модернізації державних і комунальних підприємств-виробників теплової енергії. Ідеться про капітальний ремонт, стовідсотковий облік, підвищення ефективності та надійності, створення умов для залучення інвестицій», – додав він.

За словами прем’єра, очікується, що до 2030 року буде відремонтовано 3 тисячі км тепломережі, встановлено 35 тисяч індивідуальних теплових пунктів, втрати теплоенергії знизяться до 11%.

Нагадаємо, в ніч на 25 листопада росія вночі випустила по Україні рекордну кількість дронів - 75. ППО збила 74 безпілотники. У Києві були тимчасові відключення світла через ремонти після атаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: