Зеленський у зверненні анонсував підготовку активних дій в міжнародній дипломатії взимку

Читать на русском
Керівник держави наголосив, що Україна боротиметься за власні інтереси і за справедливі інтереси кожної вільної нації.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський на нараді з працівниками Міністерства закордонних справ та ОПУ обговорив посилення позиції країни на глобальній політичній арені цієї зими.

Про це український лідер повідомив у відеозверненні.

«Готуємо активне продовження грудня, активний початок наступного року», - зазначив Зеленський.

Керівник держави наголосив, що Україна боротиметься «за власні інтереси і за справедливі інтереси кожної вільної нації».

«Бо, якщо ми себе можемо захищати, це посилює й усіх інших у світі, хто так само, як і ми в Україні, цінує свободу та міжнародний порядок», - заявив Зеленський.

Основне зі звернення президента:

  • Відзначив державними нагородами наших воїнів. Напередодні підписав кілька указів до Дня Збройних Сил – загалом понад 700 воїнів відзначені.

  • Сьогодні перша леді України разом із командою відвідала дві особливі школи в Житомирській області – «Школи супергероїв». Загалом таких шкіл працює вже 11.

  • Сьогодні також у нас було й багато міжнародної роботи. Вдалося повернути в Україну ще вісьмох українських дітей, які були депортовані в росію з нашої тимчасово окупованої території. Я дякую Державі Катар за дієве посередництво та Дмитру Лубінцю, омбудсмену, та всій команді, яка веде цю тему.

  • Взяв участьу засіданні лідерів «Групи семи». І це вже традиція, що Україна представлена на таких самітах. Я подякував Японії та пану Прем’єр-міністру Кішіді за продуктивне й принципове японське головування в «Групі семи». Наступний рік – це головування Італії, і ми вже обговорюємо з Джорджею, пані главою уряду Італії, пріоритети італійського головування. Для мене було важливо подякувати й кожному з лідерів «сімки» за особисте лідерство. Є й нова потужна заява «Групи семи», зокрема, на підтримку України. Багато важливих речей для нашої держави, для наших людей враховані в заяві.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про розширення податкових перевірок.

Раніше посол України у США Оксана Маркарова пояснила, чому Зеленський скасував виступ перед Сенатом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: