Зеленський підписав закон про розширення податкових перевірок

Читать на русском
Президент України підписав закон щодо розширення податкових перевірок у рамках зобов'язань перед МВФ.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу та закон «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо поновлення та розширення податкових перевірок.

Як сказано у картці відповідного законопроекту №10016-д на сайті Верховної ради, документ було повернено до парламенту за підписом глави держави 6 грудня.

Для деяких самозайнятих осіб можуть запровадити спецрежим оподаткування: хто у спискуСпеціальний режим оподаткування доходів пропонують запровадити у Раді для деяких самозайнятих осіб. У списку кур'єри, таксисти, доглядальниці, перукарі, майстри манікюру та інші види діяльності.

Нагадаємо, Верховна рада 9 листопада ухвалила у другому читанні законопроект №10016-д про часткове повернення документальних податкових перевірок бізнесу.

Згідно із законопроектом, документальні планові податкові перевірки розпочнуться з 1 грудня. А мораторій на перевірки ФОП першої та другої групи буде збережено до грудня 2024 року. Ухвалення законопроекту було однією з вимог МВФ.

Влітку цього року Рада підтримала відміну податкового режиму зі ставкою 2% для фізосіб-підприємців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: