ЗСУ в районі Зміїного збили російський літак, який заходив для удару по Одещині – Зеленський

Читать на русском
Український лідер подякував українським захисникам за знищення російського бомбардувальника Су-24М, який мав ударити по Одещині.
Офіс президента

Сьогодні, 5 грудня, у районі острова Зміїного українські військові збили російський бойовий літак, який заходив для удару по Одеській області.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні.

Керівник держави подякував українським захисникам за знищення російського бомбардувальника Су-24М.

«Ще мінус один у терористів. І будемо й надалі «мінусувати» терористів. Підсилюємо наше ППО, зокрема на в Одеській області. Поступово. Але відчутно. Я дякую кожній країні, яка допомагає», - наголосив Зеленський.

Основне зі звернення президента:

  • Сьогодні зустрівся з міністром закордонних справ Нідерландів – це одна з тих країн, які підтримують нас найбільше. Вагомо, зокрема ППО, робота нашого експортного коридору, наш зерновий експорт.

  • Ми започатковуємо нову спеціальну ініціативу для усіх Героїв України – їх на сьогодні 360 від початку повномасштабної війни. Кожен воїн та рідні воїна, якому звання Героя України присвоєно посмертно, отримають від держави квартиру. Не за роки, не колись потім, а зараз.

Нагадаємо, зенітники Повітряних сил ЗСУ сьогодні знищили російський бомбардувальник Су-24М. За інформацією військових, літак, перебуваючи під прикриттям ворожого винищувача Су-30СМ, намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одещини.

На інфографіці «Слово і діло» – динаміка знищення літаків та вертольотів ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: