У росії призначили дату президентських виборів

Читать на русском
У росії призначили дату президентських виборів – 17 березня 2024 року. Нагадаємо, що путін поки що офіційно не оголошував про чергове висування в президенти.
Фото: РІА Новини

Президентські вибори у росії відбудуться 17 березня 2024 року. Таке рішення сьогодні ухвалила Рада Федерації рф.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Путін править понад 9 тисяч днів: як довго утримували владу керівники росії та СРСРПутін править рф більше 9 тисяч днів. На інфографіці – як довго утримували владу керівники росії та СРСР.

Спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко заявила, що цим рішенням «дається старт початку передвиборчої кампанії».

Голова Центральної виборчої комісії рф Елла Памфілова, у свою чергу, заявила, що «вперше в історії нової росії вибори президента відбуватимуться в такій токсичній геополітичній атмосфері». Крім того, за її словами, рф має багато проблем з організацією голосування за кордоном «через політику країн Заходу».

Очевидно, що володимир путін знову балотуватиметься на пост президента, хоча офіційно він про це ще не оголошував. Нагадаємо, у Кремлі впевнені, що путіну ніхто не зможе скласти конкуренцію. При цьому формальних «конкурентів» для нього вже підібрали.

Крім того, про висунення в президенти оголосив терорист, колишній «міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), який зараз перебуває у СІЗО.

Нещодавно Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала держави-члени визнати путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: