Вибори-2024 у росії: ЗМІ з'ясували, хто «конкуруватиме» з путіним

Читать на русском
У Кремлі вже обрали конкурентів для путіна на президентських виборах-2024. Важливим критерієм відбору став вік – надто молоді кандидати можуть підштовхнути росіян до думки, що путіну час йти.
Reuters

В адміністрації російського президента вже підібрали «конкурентів» для володимира путіна на виборах 2024 року. Одним із головних критеріїв їхнього відбору став вік – серед зареєстрованих кандидатів не повинно бути політиків молодших 50 років.

Про це з посиланням на джерела, близькі до Кремля, пише «Медуза».

У яких державах перші особи перебувають при владі понад 10 роківУ світі ще залишилися держави, де влада є практично незмінною. Лідери таких країн залишаються біля керма роками та десятиліттями. Детальніше – на інфографіці

Наразі в адміністрації путіна розраховують, що у президентських виборах братимуть участь представники трьох партій: КПРФ, ЛДПР та «Нових людей».

Кандидатом від КПРФ Кремль бачить Геннадія Зюганова, від ЛДПР – Леоніда Слуцького, від «Нових людей» – Олексія Нечаєва.

Проте з останнім кандидатом план поки що не погоджений. Замість себе Нечаєв пропонує віцеспікера Держдуми Владислава Даванкова, але Кремль бентежить його вік – Даванкову 39 років. «Це буде невигідний контраст. Мова не про результат [путіна] на самих виборах, а про перспективу пари-трійки років, коли думки про те, що путін, звичайно, молодець, але не пора б прийти комусь молодше, з'являться. Участь молодих кандидатів може стати каталізатором таких думок», – розповів співрозмовник.

Нагадаємо, підготовку до президентських виборів за участю путіна Кремль розпочав на початку цього року. Планується, що вибори відбудуться у встановлений термін – 17 березня 2024-го.

На початку серпня Дмитро Пєсков в інтерв'ю заявив, що путіна переоберуть із результатом понад 90% голосів. Пізніше він сказав, що журналіст «неправильно інтерпретував його слова»: нібито малося на увазі, що рівень консолідації суспільства навколо президента безпрецедентний і якщо він висуватиметься, то буде переобраний із «величезною перевагою».

ЗМІ також писали, що представники російської еліти готуються до того, що путін залишиться президентом і після 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: