Міжнародна морська організація допоможе Україні у відновленні зернового коридору – Зеленський

Читать на русском
Міжнародна морська організація ухвалила резолюцію про підтримку України у Чорному морі. Про це розповів президент Володимир Зеленський у зверненні 4 грудня.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський привітав резолюцію Асамблеї Міжнародної морської організації на підтримку зусиль України в Чорному морі. Раніше Міжнародна морська організація виключила росію з керівних органів.

Про це йдеться у його зверненні 4 грудня.

«Експортний коридор уже дав результат – понад 7 мільйонів тонн вантажів. І це дуже вагомо — це наша економіка. І не лише робота портів та аграріїв, а й багатьох інших та суміжних галузей», – зазначив Зеленський.

Президент вказав, що мільйони робочих місць в Україні залежать від експорту, який здатна забезпечити держава.

Також Зеленський зазначив, що тепер Міжнародна морська організація підтримуватиме українські зусилля.

«Є і відповідне рішення – оцінити, якої технічної допомоги ми потребуємо для нормальної роботи морського коридору», – наголосив він.

Президент також відзначив «Укрзалізницю», яка за листопад перевезла 14 мільйонів тонн вантажів. Це рекордний показник за час від початку повномасштабного вторгнення.

«Це рекордний показник за час від початку повномасштабної війни, і фіксуємо хорошу роботу залізниці на напрямах як експортних, так і імпортних, і у внутрішніх перевезеннях», – сказав президент.

Нагадаємо, 17 липня цього року росія оголосила про свій вихід із «зернової угоди» через нібито невиконання її вимог. Після цього рф почала посилено атакувати ракетними обстрілами портову інфраструктуру України та кораблі, які йшли під завантаження або вже з продукцією.

10 серпня Україна відкрила тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів. Атаки з боку росії продовжувалися.

У листопаді стало відомо, що Україна отримає військові кораблі, щоб убезпечити судна у зерновому коридорі.

1 грудня Міжнародна морська організація під час голосування обрала новий склад Ради ММО на 2024-2025 роки. Росія до нього не увійшла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: